Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 11:11 - КАКВО МИСЛИ РОКФЕЛЕР ЗА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА
Автор: yavor1kamenov Категория: Новини   
Прочетен: 1536 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.01.2013 11:17


imageМистър Рокефелер.Представител на една от фамилийте контролиращи света.Една от фамилийте които дърпа конците на световните държавни лидери,притежаваща корпораций надхвърлящи  финансовата стойност на няколко  бедните държави.Световните конспиристи го имат за масон от най-голяма степен.ЕТО КАКВО ПИШЕ В УИКИПЕДИЯ ЗА НЕГО.Джон Дейвидсън Рокфелер (на английскиJohn Davison Rockefeller, Sr., произнася се Рокъфелър) е американски предприемач. Осъществява революция в петролната индустрия. Още като дете, Рокфелер вярва, че ще натрупа много пари и ще ги използва разумно за доброто на човечеството. През 1870 открива компанията „Standard Oil“ и тя работи, докато той се пенсионира през 1890Петролът намира голямо приложение и Рокфелер натрупва значително състояние и става най-богатият мъж на света и първи американски милиардер. Наричан е още „най-богатият човек на всички времена“.

От друга страна, Джон Рокфелер е един от основателите на федералния резерв на щатите, институцията,която контролира националната валута, смятана за враг на свободата на американците. Много от дейностите му са смятани за незаконни и неморални.

Първите антимонополни дела в историята на САЩ са именно срещу неговата компания „Standard Oil“. Съдът разпорежда неговата компания да се раздели на няколко по-малки предприятия. Едно от тях е първообразът на днешната "Exxon Mobil"(С пазарна цена към 2009 от близо $500 млрд. американската петролна корпорация Exxon Mobil оглави класацията на в. "Файненшъл таймс" за 500-те най-мощни компании в света).

След смъртта му на 97 годишна възраст той има толкова положителен образ в американското общество, че цялата нация скърби за него.

Той следи всяко пени и управлява парите си с цел да запази благосъстоянието си. Съчетанието от късмет, упорит труд, проницателност и безскрупулност правят от Джон Д. Рокфелер не само най-богатия американец, а най-богатия американец на всички времена. Въпреки зоркият поглед, с който следи всяко свое пени, през късните години от живота си той се стреми също така да намери начин да ги даде за благотворителност.Рокфелер е роден през 1839 г. в Кливланд. Захваща се с търговия със земеделски продукти и печалбите му растат главоломно, макар и да са нищо в сравнение с това, което ще му донесе нефта. През 50-те години на XIX век нефта започва да се използва за осветление. Самюел Андрюс, индустриален химик, който знае как да „пречисти“ нефта, е познат на Джон и му предлага да се захванат с индустриално рафиниране.

Рокфелер организира картел, който си извоюва преференциални цени от железопътните превозвачи, макар и по-късно те да са обявени за незаконни. През 1870 г. Рокфелер и неговият партньор Хенри Фледжлър създават съвместно акционерно дружество Standard Oil, в което се включват складове, цистерни и оборудване.

По-късно Рокфелер създава и картел на превозвачите, невинно наречен South Improvement Co. По този начин във властта на Рокфелер е повече от 90% от нефтеният бизнес в страната. Той разбира, че бъдещето е в тръбопроводите и Standard започва строежи в Кливланд и Бъфало. В края на XIX век Рокфелер вече контролира 1/3 от производството на страната.

Откриването на автомобила и другите технологични нововъведения правят бизнеса му още по-процъфтяващ. През 90-те години на XIX век компанията му струва около 3,5 милиарда долара по днешните стандарти, а в навечерието на Първата световна война – 30 милиарда долара.












Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yavor1kamenov
Категория: Новини
Прочетен: 200086
Постинги: 97
Коментари: 68
Гласове: 168
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930